zondag 29 september 2013

Nog steeds moeizaam

Vandaag stonden er een aantal uurtjes vissen gepland met Kees en Quinten. Rond 10:45 komen we aan op de eerste stek en beginnen we te vissen. Na een klein half uurtje zie ik een jagende snoek door het water schieten en deze springt nog mooi het water uit.


Deze foto heb ik dus van het internet gehaald, maar vanmiddag kwam dit beeld aardig overeen.

Dus toen dit schouwspel eenmaal aan de gang was snel het kunstaas ertussen gegooid in de hoop dat de snoek deze zou grijpen. Helaas had de snoek enkel oog voor echte vis en liet het kunstaas dus met rust. Na een klein kwartiertje duikt er een snoek van een cm of 30 op het kunstaas van Kees maar deze schiet helaas ook weer los. Als we deze stek hebben uitgevist besluiten we om het ergens anders te gaan proberen.

Daar aangekomen ziet Quinten een stuk of 3 ooievaars vliegen wat een erg mooi gezicht is.


Ook deze foto is van het internet afgehaald, omdat ik nou eenmaal aan het vissen ben en geen Joop van Tellingen heet :-)
Na een aantal worpen duikt er een snoek op mijn rapper maar stoot er alleen maar tegenaan. Bij de 2e worp hapt hij weer in de rapper, maar schiet los gggrrrr. Als Kees zijn kunstaas in de richting gooit waar de snoek ongeveer moet liggen bijt de snoek deze keer wel door. Na een erg korte dril (snoek liet zich zonder slag of stoot binnenvissen) kan de snoek onthaakt worden en even snel op de foto.


Hierna is het een hele tijd stil en Quinten stopt zelfs even met vissen. Ik heb nog een snoek die nog even tegen de rapper aantikt, maar verder hebben we daar geen actie meer gehad. Na een klein uurtje met verschillend kunstaas te hebben gevist besluiten we dan ook om het weer eens op een andere stek te gaan proberen. Daar aangekomen beginnen we de sloten weer vakkundig uit te vissen, maar het zit er niet echt in vandaag. Wat we ook proberen de snoeken willen niet bijten vandaag.

Als we besluiten om het maar voor gezien te houden en richting de auto lopen maken we nog een paar worpen. Plotseling wordt dan toch mijn kunstaas gegrepen door een leuke snoek. Hij geeft flink tegengas en is best sterk voor deze lengte.


Na de dril komt het moment dat de snoek uit het water gehaald moet worden, maar met deze steile kant was dat toch nog best even spannend. Maar als een ervaren bergbeklimmer daal ik de steile kant af en grijp de snoek in zijn kieuw. Hierna moet het kunstaas er natuurlijk uit en daar moet een tang aan te pas komen.


Nadat het kunstaas is verwijderd is het tijd om de snoek even op te meten. Het meetlint stopt bij 68 cm, maar ik was vandaag ook blij geweest als deze een cm of 20 had geweest. Na het meten nog even op de foto en de snoek mag weer zwemmen.


Zoals jullie kunnen zien is deze snoek erg mooi getekend op zijn zijkant. Hierna zijn we alsnog richting de auto gelopen om naar huis te rijden. Helaas vandaag weer geen vis op de kant voor Quinten, maar dat wordt de nieuwe doelstelling als hij de volgende keer meegaat.

Tot een volgend avontuur......

1 opmerking:

  1. Geweldig om jullie visverslagen hier te volgen...lees ze met veel plezier!!!

    BeantwoordenVerwijderen