zondag 7 juli 2019

Meter in de zak

De temperatuur is wat gezakt en maakt het struinen weer wat comfortabeler. De watertemperatuur is echter nog hoog en dat maakt het minder geschikt om op snoek te vissen. Gisteren dus bedacht om wat voerplekken te maken en met de pen op karper te gaan vissen. Ook had ik wat kunstaas en de baitcaster klaargezet als back-up plan.

Toen ik vanmorgen de spullen ging pakken bedacht ik me ineens dat ik mijn schepnet nog boven had staan. Aangezien Quinten een logee mee naar huis had genomen maar besloten om ze niet wakker te maken met mijn gestommel. Dus de penhengel laten staan en dan maar proberen om wat baarsjes te gaan vangen. 

Het blijft lange tijd stil, maar dan heb ik ineens een kleine baars achter mijn plug zwemmen. Het is een baarsje van nog geen 10 centimeter, maar deze wil de plug niet pakken. Kort daarna een flinke volger van zeker 50 centimeter. Dit blijkt echter een snoek te zijn, maar die vindt het hapje waarschijnlijk te klein en laat het aan zich voorbij gaan. 

Dan voel ik ineens de zenuwachtige tikken op de plug en er hangt een baars aan. Ik maak een foto voor de blog, maar daarna gaat deze vis meteen weer terug. De baars zal ergens tussen de 10 en 15 centimeter zijn geweest. 



Daarna maak ik op dezelfde plek nog wat worpen, maar er gebeurt niks meer. Ik loop een paar stappen verder en werp de plug weer in en meteen is er een ruk aan de lijn. Ik sla aan en voel dat het een snoek is. Slip strakker zetten en zo snel mogelijk de kant ophalen. De snoek blijkt 64cm en mag even snel op de foto. 



De snoek gaat het water weer in en ik vervolg mijn weg. 

De Zweedse familie Swaanson komt ook even langs. 





Het blijft weer even stil maar plotseling breekt de hel los. Ik krijg een beuk op de plug en als ik aansla merk ik dat dit een snoek is, en geen kleine. De snoek blijft diep en ik voel een aantal bonken op de hengel en de snoek trekt met elke run lijn van de spoel af. Het is een heftig gevecht want deze vis is erg sterk. Uiteindelijk kan ik de snoek op de kant halen en de vis onthaken, meten en fotograferen. Toen ik de vis zag wist ik het meteen, maar na het meten blijkt de 1e metersnoek dit seizoen binnen te zijn. in het water had ik de vis groter geschat, maar met 101cm mag deze zich toch in het rijtje metersnoeken scharen!




De snoek gaat het water weer in en zwemt krachtig weer weg waarbij de snoek mij op een flinke plons water trakteert. 

Euforisch vervolg ik mijn weg, dat vissen op baars bevalt mij wel.......

Ik ga het op een andere stek proberen aangezien ik weet dat daar wat grotere baarzen zwemmen. Daar aangekomen heb ik al snel een vriend achter me aan lopen. 



Deze poes ligt op de uitkijk of hij vis ziet en hier wijst hij er één aan. 



Ik maak weer wat worpen en voel dat ik een baars mis. Snel werp ik nogmaals in en nu is het wel raak. De baars komt spartelend mijn kant op en als deze voor de kant ligt maak ik even een foto. 



Ik haal de baars de kant op en deze blijkt na het meten 28cm te zijn en mag even op de foto. 



Ik werp de plug weer op dezelfde plek in de hoop dat er een school baars ligt en er meer honger hebben. Weer voel ik wat aan mijn plug zitten, maar ik sla te laat aan. Ik werp nogmaals in en nu sla ik wel op tijd aan. Aan het gespartel te zien moet dat een flinke baars zijn, maar terwijl ik dat denk zie ik dat een snoek deze kleine plug ook niet met rust kan laten. 

De snoek blijkt 63cm te zijn en ik maak snel een foto. Ik sta op een onhandige plek en besluit om maar even snel een foto te maken. 



Hierna is het tijd om op te ruimen en heb ik uiteindelijk meer snoeken op een baarsplugje gevangen dan baars. Geen verkeerd plugje dus! Ik hoop dat het Nederlands vrouwenelftal net zoveel succes heeft vanavond in de WK finale.

Tot een volgend avontuur.....!!

1 opmerking:

  1. Mooie bijvangst op je baars plugje!
    Zal vast een mooie dril zijn geweest, heb ik ook al eens gehad maar de mijne was niet groter dan...98cm op een 10 grammer.

    BeantwoordenVerwijderen