zondag 20 augustus 2017

Een gezellige maar taaie visdag met Rob

Vandaag stond een visdag samen met Rob gepland. We hadden vanmorgen vroeg afgesproken, maar toen ik aankwam had hij al 2 snoeken gevangen. 

We visten samen verder en na een tijdje is er een tik op mijn plug, maar de snoek blijft niet hangen. Als ik na een tijdje begin te wisselen met kunstaas hang ik er een soft 4play aan. Na weer wat worpen wordt deze gepakt, en na wat gespartel schiet de vis los. Rob moet snel bukken, want het kunstaas wordt zijn kant op gelanceerd. We besluiten om het op een andere stek te gaan proberen. 

Daar aangekomen beginnen we weer te werpen en na een tijdje gooit Rob een van zijn favoriete pluggen vast in een rietstengel. De plug zit muurvast en dan trekt hij helaas zijn lijn kapot. Aangezien hij vlakbij woont besluit hij om even naar huis te rijden om zijn waardpak en bellyboat te halen. Ik besluit om nog even door te vissen. 

Na wat worpen wordt de big s gepakt en als ik de snoek voor de kant heb zie ik dat de dreg met slechts 1 puntje vooraan in de bek zit. Met samengeknepen billen dril ik de snoek richting de kant, maar als ik de snoek wil grijpen schiet de dreg los. Ik pak de snoek nog wel vast, maar deze schiet natuurlijk door mijn handen heen. Ik schat de snoek ergens in de 60cm. 

Ik loop weer terug en werp de big s weer in het water. Ook ik zit dan ineens vast aan een andere vislijn die uit het water loopt. Gelukkig is Rob met de bellyboat al bijna in het water en haalt de big s los en aan de andere kant van de lijn komt er ook nog een swimbait van spro naar boven. Jammer genoeg is de plug van Rob niet meer te vinden in het riet en moet hij deze achterlaten op de eeuwige jachtvelden. 

Als Rob de bellyboat aan het opruimen is krijg ik weer beet op de big s. Na een leuke dril wil ik de snoek pakken, maar ik loop wat te hannesen en de snoek begint te spartelen. Ik trek mijn hand weg en dan weet de snoek de dreg te lossen. Ook deze snoek was een centimeter of 50/60, maar is jammer genoeg gevlogen. 

We besluiten maar weer om te verkassen en gaan naar de maarsseveenseplassen. Ook hier gaan we naar verloop van tijd met onze staart tussen e benen weer weg. 

Dan maar weer ergens anders proberen. 
Na heel wat worpen en wisselen van kunstaas weet ik uiteindelijk een snoekje te vangen op een timber tiger plug. Deze zijn medio September in meerdere varianten en kleuren exclusief bij Traditional Hengelsport in Utrecht verkrijgbaar. 

Na een korte dril kan Rob de snoek uit het water pakken voor me en kan ik ermee op de foto. 


Ik kijk er niet al te vrolijk bij, maar ben zeker blij met deze vis. Hieronder is de foto ingezoomd op de vis. 


Ook nog even een fotootje van het kunstaas in de bek van de vis. 


Ik onthaak de snoek en ondertussen heeft Rob het meetlint erbij gepakt. Na het onthaken blijkt de snoek 52cm lang te zijn. 

We beginnen aan de terugweg en vissen nog door. Als Rob veel voorns ziet zwemmen zeg ik nog dat er toch ergens snoek moet liggen op deze plek. Bij mijn volgende worp wordt de plug gegrepen. Helaas schiet deze ook meteen weer los. Mijn plug zit in de knoop met mijn lijn aangezien deze hard losschoot. Rob probeert het nog een keer en ook hij krijgt een aanbeet, maar deze snoek was ons beide te slim af. 

Het was een gezellige dag en ik moet er dan toch echt vandoor. Ik moet Quinten namelijk ophalen bij het stadion. Rob vist nog even door en vangt daarna nog een mooie snoek van 74cm. 


Tot een volgend avontuur.....!!