dinsdag 10 januari 2017

Rubber fetish.

Afgelopen zondag was het de bedoeling dat ik even lekker zou gaan vissen. Helaas gooide koning winter roet in het eten, of moet ik zeggen ijs in het water. Alles was dus grotendeels dichtgevroren en na een kort rondje ben ik dus richting huis gegaan.

Vandaag dus lekker vrij genomen om alsnog te gaan vissen. 

Ik stond dus in de polder met kunstaas te werpen. Bij een van de eerste worpen gooi ik de Pig shad tegen de kant aan en als ik deze binnendraai blijft deze achter een rietstengel hangen. Aangezien de kunstaasredder nog achterin de auto ligt knoop ik de lijn aan een tak en begin aan een kleine wandeling van ongeveer 10 minuten om de kunstaasredder te halen. Eenmaal terug maak ik wat worpen en haal ik het verloren kunstaas de kant weer op. 

Ik knoop alles weer aan elkaar en maak even wat foto's van de omgeving. Ik begin weer met vissen en na een aantal worpen duikt er een snoekje op de Pig shad jr. helaas blijft deze niet hangen en laat de snoek zich ook niet meer zien. Ongeveer 45 minuten verder ben ik 3 volgers rijker. Deze snoeken bleven de shad volgen tot voor de kant, maar ik kon  ze helaas niet overhalen tot een aanbeet. 

Ik besluit om ergens anders mijn heil te gaan zoeken en spring in de auto. Deze poldersloot heeft me al een aantal mooie vissen opgeleverd en ik begin voor de verandering maar weer met de Pig shad jr. Eerlijk gezegd had ik het nooit zo op shads, maar ik moet toegeven dat de Pig shad in samenwerking met een shallow screw geniaal is.

Dus de sloot afvissen dan maar. Als ik de shad langs een boom haal (voor de duidelijkheid, de boom lag in het water) is er een schim en wordt de shad tegengehouden. Ik sla aan en kan aan de bak. De snoek levert een mooie strijd welke ik gelukkig win. Als de snoek voor de kant ligt maak ik even wat foto's. Ik haal de snoek de kant op en maak nog even een foto met de shad nog in de bek, of liever gezegd, naast de bek. 


Ik haal de haken uit de snoek en het meetlint wordt tot 82cm uitgerold. Nog even snel een foto en dan mag deze snoek weer zwemmen, want ik vis alleen catch & release!!


Dat niet iedereen zijn vangst terugzet blijkt uit onderstaande foto. Er lagen nog wat resten van iemand zijn vangst in het weiland. 


Ik vermoed dat het familie is van deze vogel. 


Maar zo is de natuur nou eenmaal. De een vangt vis voor de hobby, een ander vangt puur om te overleven. 

Ik loop weer verder en als ik de Pig shad jr. langs een kruising vis wordt deze weer gegrepen. Ik zie de aanbeet mooi gebeuren en ik sla aan. Jammer genoeg ben ik waarschijnlijk te snel met aanslaan, want na 2x spartelen schiet de vis los. Erg jammer ik schat deze snoek namelijk iets groter dan de gevangen snoek van zojuist, hoewel het natuurlijk ook een vertekend beeld kan zijn in het water. Hoe dan ook, ik zal er nooit achter komen. 

Het blijft verder stil op deze stek en ik besluit om het in een polder wat verderop te gaan proberen. Ik ben daar 1x eerder geweest en toen was het niks, maar wie weet vandaag wel. 

Ik parkeer de auto en loop via een doorgaande weg richting de ingang van het weiland. Goeie genade..... op die weg mag je 80km rijden, maar het lijkt wel of ik op het circuit wandel. Met een noodgang rijden ze langs me. Het is dat ik een regenbroek aan had, als ik een pantalon aan had hadden ze de vouwen eruit gereden. Ik vis dus ook het water langs de hoofdweg nog even af, maar het is wederom stil. Als er ook nog eens een vrachtwagen langs dendert en zo hard langsrijdt dat ik het wegdek voel trillen ben ik er klaar mee en loop zo snel als ik kan richting de ingang van het polderstelsel. 


Ik loop een eind de polder in en begin dan te vissen. Na een tijdje staat de Pig shad jr. ineens stil in het water. Het lijkt wel of ik de haak in een boomstronk geslagen heb zo vast staat de shad ineens. Ik sla uit een reflex aan en de boomstronk begint te bewegen. En na het besef raast deze ook nog eens door de slip heen. Ik rem de snoek af en dwing deze mijn kant op. Na weer een schitterende dril ligt ook deze snoek voor de kant. 
Ik merk eigenlijk pas hoe groot de snoek is als ik deze uit het water til. Ik haal miss Piggy uit de bek van de snoek en pak het meetlint erbij. Deze snoek blijkt maar liefst 88cm te zijn en daarbij is deze vis echt puntgaaf. Deze afmeting snoek heeft meestal wel wat te lijden gehad hetzij door andere vissers, hetzij van de natuur. Maar deze is echter ongeschonden de tijd doorgekomen. Ik ga er zelfs vanuit dat deze vis nog nooit eerder gevangen is. Ik moest namelijk een pokke-eind de polder in om deze vis te vangen. Aangezien vissers lui geboren zijn en dus meestal bij het eerste water wat ze tegenkomen gaan vissen samen met de ongeschonden toestand van de snoek durf ik deze conclusie wel te trekken. Hier nog even de foto's. 
Dat is een best bekkie, daar verdwijnen straks weer heel wat voorns en andere visjes in. 

Verder blijft het ook in deze polder stil. Ik besluit om maar aan de terugweg te beginnen wat weer een beste wandeling is. Bij de auto aangekomen besluit ik naar  een woonwijk te gaan om daar nog even te vissen, maar onderweg bedenk ik me en rij toch ergens anders heen. 

Ik besluit miss piggy aan de speld te hangen voor de heenweg van de stek en op de terugweg hang ik er wat anders aan. Dus zo gezegd, zo gedaan.  Na een aantal worpen zie ik een schim en kort daarna is er een beuk op de Pig shad jr. ik sla aan en kan weer aan de gang. De snoek is erg wild en springt een aantal keer flink uit het water. Maar gelukkig zitten de dreggen goed vast. Ik haal de snoek op de kant en zie dat ze zelfs erg goed vastzitten. De voorste dreg kan ik er makkelijk uithalen, maar de achterste dreg zit om de kieuwboog heen. Deze krijg je er niet zonder schade uit, dus de kniptang moet erbij komen. Ik haal de dreg via de kieuwboog naar buiten en knip met de tang de splitring door. Ik pak de dreg uit de kieuwboog en de rest haal ik er via de normale manier uit. Alles ging erg vlot, dus de snoek wordt nog even opgemeten en gefotografeerd. De snoek blijkt 73cm lang te zijn en dus een echte schrokop. Ik zet snel een nieuwe splitring op de Pig shad jr. en gooi miss piggy weer het water in. Na een aantal worpen gebeurt er iets spectaculairs. Ik werp de shad vlak voor de kant en draai deze binnen. Ineens is er vanuit de kant een boeggolf richting de shad en is er een aanbeet. De snoek heeft de shad in de staart gebeten en mist dus de haken. Ik vis de shad echter gewoon weer verder en dan is er alsnog de klap op het kunstaas. Het is jammer dat er geen bewegende beelden van die boeggolf inclusief aanbeet zijn, dus moet je me maar geloven als ik zeg dat het een schitterend gezicht was. 

Hoe dan ook, ook deze vis hangt nu aan de Pig shad jr. en ik haal deze binnen. Na het opmeten blijkt dit de kleinste van de dag met 62cm. 


Zoals je kunt zien zit er wat bloed op de snoek. De dreg zat niet eens vervelend gehaakt, maar die dingen gebeuren nou eenmaal. Op veel forums wordt hier ontzettend moeilijk over gedaan, maar soms ontkom je hier gewoon niet aan. Ik had ook liever gehad dat het allemaal zonder bloeden kan, maar je ramt nou eenmaal een haak in de bek van een vis. Ik besluit dan ook om jullie deze foto's gewoon te laten zien. 


Op de terugweg hang ik een jerkbait aan de speld en halverwege de stek wissel ik deze voor de twistfly/chatterbait  Als ik vlakbij het punt ben waar de auto staat werp ik de chatterbait het water in en op het moment dat deze het water raakt wordt deze gegrepen. Ik sla aan en merk meteen dat het weer een dikke snoek is. Deze vis is erg sterk en blijft lang bij de bodem. Uiteindelijk heb ik de snoek voor de kant en maak snel wat foto's. 


Hierna pak ik de snoek in de kieuwgreep uit het water en maak even een foto met de twistfly/chatterbait  in de bek van de snoek. 


Ik haal de haak uit de bek van de vis en pak het meetlint. Deze kan ik uitrollen tot precies 80cm. Ik maak nog wat foto's en natuurlijk gaat deze snoek ook weer terug het water in. 


Hierna is het tijd om de spullen op te ruimen, maar wat een heerlijke hobby is dat roofvissen toch. En met deze vangsten op de Pig shad jr. heb ik nu een rubber fetish. 

Tot een volgend avontuur.....!!