woensdag 2 augustus 2017

Nieuw PR baars!

Vanmorgen eerst even lekker gewinkeld met Evelyn in Hilversum en daarna nog even snel richting de waterkant gereden. 

Daar aangekomen begin ik met de 4play te vissen maar dan valt mijn oog op de dreg en zie ik dat één haak flink is uitgebogen. Dat moet die snoek van afgelopen maandag geweest zijn. Dus de 4play mag van de speld af. Die dreg vervang ik thuis wel. Ik kijk eens in de bakken kunstaas die ik bij me heb en kies een pike fighter in koi kleur. Als ik aan het vissen ben komen er 2 kleine jongens aangelopen met hun hengel. De oudste van de twee weet alles te vertellen over het roofvissen en heeft al veel filmpjes bekeken op YouTube. Hij heeft vorige week zijn eerste snoek gevangen en is daar dolgelukkig mee. Hij vraagt of hij met me mee mag lopen en dat is natuurlijk geen probleem. Ik geef hem onderweg nog wat tips en krijg dan opeens beet. Ik sla aan en denk dat het een kleine snoek is. Als de vis dichterbij kom zie ik dat ik mijn pr baars aan de andere kant van de lijn heb hangen. Na flink wat gespartel pak ik de vis en haal de haak uit de bek. Ik meet de baars op en deze is 44cm. Wat een mooie oude vis en het enthousiaste ventje kan meteen een foto maken. Ik zet de vis terug en loop verder. Het blijft lang stil, althans met de vissen. De jongens kletsen de oren van mijn kop. Vlak voordat ik wegga haal ik nog een oude plug uit mijn tas en geef deze aan de jongen. Hij is zo blij als een kind, dus de missie voor vandaag is ook weer geslaagd.  

Ik stap in de auto en wens de jongens veel succes. Op een andere stek aangekomen begin ik te vissen met een jerkbait, maar na verloop van tijd liggen er steeds meer planten in het water. Ik wissel de jerkbait dus voor een kikker en vis daar verder mee. 

Na een tijdje sta ik bovenop een klein steigertje, welke vast zelf door een bewoner is aangelegd, te werpen. Als ik de kikker langs wat planten haal is er een schim en de beuk op het kunstaas. Ik sla aan en de snoek begint meteen met het gevecht. Deze snoek geeft niet zomaar op en maakt nog wat mooie sprongen uit het water. Uiteindelijk kan ik de snoek in de kieuwgreep pakken en maak even een foto in de bek van de snoek. Als dit een echte kikker had geweest was het einde oefening voor kikker geweest. 


Ik haal de kikker uit de bek en het meetlint geeft 77cm aan. Hierna volgt het fotomomentje. 


Ik zet de snoek weer terug en vis nog een half uurtje door. Helaas vang ik daarna niks meer, maar met een mooie snoek en een persoonlijk record baars is deze korte sessie meer dan geslaagd!!

Tot een volgend avontuur.....!!