zondag 26 februari 2017

Wat een genot.

Vandaag stond de 1e lange visdag met de nieuwe hengel gepland. Ik stond dan ook rond 9:00 langs de waterkant. Ik begin te vissen met de rapper, maar het blijft lange tijd stil. Dan wissel ik naar de tubefly en maak daar flink wat worpen mee, maar weer blijft het lange tijd stil. Ik besluit om deze stek te laten voor wat die  is en ga ergens anders mijn geluk beproeven. 

Daar aangekomen hang ik de boskabouter aan de speld en binnen 5 worpen heb ik een kleine snoek achter de jerkbait aanzwemmen. Helaas kan ik deze niet overhalen om te bijten, dus loop ik weer verder. Een stuk verderop werp ik de jerkbait een splitsing in en na een aantal tikken met de hengel is er een beuk op het kunstaas. Ik sla aan en er is meteen een hoop stampij in het water. Wat een genot is dat drillen met deze hengel zeg. Fantastisch om te zien hoe krom de hengel gaat en ik heb zelfs het gevoel dat de slip van de reel ook beter lijn afgeeft. Na een heerlijke dril ligt de snoek voor de kant en ik pak deze in de kieuwgreep. Achter me is een auto gestopt en het is altijd leuk als buurtbewoners verbaasd zijn dat deze vissen bij hun in de wijk zwemmen. Ik haal de jerkbait uit de bek van de snoek en pak het meetlint erbij. Het meetlint kan ik uitrollen tot 83cm. Natuurlijk gaat deze vis ook nog even op de foto. Ik zet de snoek weer in het water en deze schiet er vandoor. 

Ik loop verder en zie dan een stukje water wat me nog nooit eerder is opgevallen. Ik kom hier toch wel regelmatig, maar het is echt de 1e keer dat ik dit stuk zie. Maar goed, beter laat dan nooit. Ik loop langs het water en maak weer wat worpen. Als ik de jerkbait een stuk van me af de sloot inwerp is het weer raak. Een klein snoekje heeft de jerkbait gegrepen en ook bij een klein snoekje is het een genot om deze met de traditional te drillen. Helaas begint de snoek als een echte krokodil een deathroll, en wikkelt zo de hele onderlijn om zich heen. Op deze manier kan de snoek dus geen kant meer op en ik pak deze in de nek uit het water. Ik haal de lijn van het lijf van de snoek en maak even een foto. 


Hierna gaat de jerkbait uit de bek van de snoek en na het meten blijkt deze vis 57cm te zijn en gaat snel het water weer in. 

Hierna blijft het een tijdje stil en ik wissel naar een andere jerkbait, het wordt de sybster. Na heel wat worpen, is er een schim achter de jerkbait. Ik weet niet zeker of ik het goed heb gezien, door de wind op het water staat er een flinke kabbel. Maar ik tik de jerkbait gewoon verder en vlak voor de kant is er dan toch de snoek die het kunstaas met een enorme knal tussen de kaken neemt. Aanslaan hoeft niet zo hard heeft deze snoek de jerkbait gegrepen. Zo hard de aanbeet was, zo makkelijk laat deze snoek zich binnendraaien. Als de snoek mak voor de kant ligt maak ik even een foto. 


Ik pak de vis in de kieuwgreep uit het water en de vis was toch niet zo mak als ik dacht. De snoek begint flink te spartelen en ik haal mijn pink open. Ach, dat hoort er ook bij. Ik onthaak de snoek en het meetlint wordt deze keer nat tot 74cm. En zoals je wel kan raden mag ook deze snoek op de foto. 


Ik zet de snoek terug en vis weer verder. Hierna blijft het weer lang tijd stil, erg stil. Ik begin met wisselen van kunstaas en als ik een andere jerkbait aan de speld hang is er weer een volger. Bij de 2e worp pakt de snoek de jerkbait, maar door de wind staat de lijn niet strak en ben ik te laat met aanslaan. Jammer genoeg laat de snoek zich hierna niet meer zien. Ik ben aan het einde van deze stek aangekomen en verkas weer. 

Bij de andere stek verbaas ik me over het water. Op de andere stek was het water erg helder en hier is het water zo troebel als bouillon. Maar ik ben er nu eenmaal dus gevist gaat er worden. Na weer een aantal aaswissels hang ik er maar eens een soft4play aan. Als ik de bait strak tegen een muurtje gooi en even af laat zinken wordt deze door een klein snoekje gepakt. Natuurlijk was ik hier niet op voorbereid en ben weer te laat met aanslaan. Op deze stek heb ik later nog een volger van ergens in de 60cm. Ik besluit om de biezen te pakken en naar de laatste stek van vandaag te rijden. 

Daar aangekomen hang ik de Pig shad jr. maar eens aan de speld. Na een tijdje komt er een man aangelopen en vraagt of ik al wat gevangen heb. Nee, ik ben hier pas 5 minuten geef ik als antwoord. De man blijkt een specialist te zijn, en weet mij te vertellen dat ik met het kunstaas waar ik nu mee vis echt niets ga vangen. Dat is volgens hem namelijk voor het zeevissen. Het is veel te groot voor deze slootjes. Ik zeg dat ik het werpen toch leuker vind dan het vangen en gooi het kunstaas weer in het water. Als de man al een tijdje weg is duikt er een snoek op het kunstaas, maar blijft niet hangen. Zou de man toch gelijk hebben......

Ik kijk even op mijn telefoon en het is tijd om richting huis te gaan. Wat een genot om te vissen met de Traditional hengel zeg, ik kan zo'n hengel echt iedereen aanbevelen. 

Tot een volgend avontuur......!!