woensdag 24 februari 2016

visles van Quinten.

Vandaag een middag gaan vissen samen met Quinten. Het was echt al een hele lange tijd geleden dat hij mee is geweest en ik hoopte ook echt dat hij weer eens een snoek zou vangen.

In de polder aangekomen beginnen we te werpen en na een tijdje zegt Quinten dat hij zijn swimbait omwisselt voor een jerkbait.Na een aantal worpen hoor ik een schreeuw en staat Quinten met een kromme hengel. Het blijkt een flinke snoek te zijn die de jerkbait echt vol heeft gegrepen. Na een leuk gevecht heeft Quinten de snoek voor de kant en haal ik de snoek het droge op. Deze snoek had echt honger en is volledig over de jerkbait geschoven. Mochten mensen zich afvragen waar zo'n lange onthaaktang nou voor nodig is, kijk hieronder maar eens!


Ik haal de bait uit de bek van de snoek en Quinten houdt het meetlint langs de vis. Deze blijkt 81cm lang te zijn en natuurlijk wil Quinten nog even met zijn vangst op de foto.Na de fotosessie zetten we de snoek weer terug in het water en vissen we verder. Het blijft nu lang stil en Quinten gaat weer wisselen met kunstaas. Hij wisselt de ene jerkbait voor de ander, namelijk de Spro Rapper. Na een aantal worpen heeft hij weer beet. Na een kort en fel gevecht weet de snoek richting wat riet te zwemmen en weet helaas de loshangende haak in het riet te krijgen, waardoor deze snoek zich los kan wurmen. Jammer zegt Quinten, maar liever deze kleine snoek (was ongeveer een centimeter of 50) dan die grote van net. We vissen nog even door maar krijgen verder geen actie meer op ons kunstaas. We besluiten dan ook om richting huis te gaan en ik ben weer een visles wijzer geworden.

Tot een volgend avontuur.....!!